Ведмідь та його лісова доктрина

02.12.2016 | 19:03

Не спиться волохатому у своїм барлозі

Ведмідь написав концепцію розвитку лісу. Занедбавши свій барліг, він узяв за звичку шастати поза межами власного звірячого закутку. І навколишні ліси, яри, поля й чагарники – ген-ген – сняться волохатому його володіннями. А відтак – ведмідь за нові порядки і правила. Так і народилася нова концепція.

Доктрина являє собою «систему поглядів на базові принципи, пріоритетні напрямки, цілі та завдання зовнішньої політики» лісу, - написала ведмежа професура. Майже півсотні сторінок. Мало хто осилить. Тож медвежі глашатаї розтлумачили навкололісовій громаді коротко:

1. Позаяк кожен хоче їсти, скрізь поза лісом «підвищується роль фактора сили».

Тобто – ведмідь попередив, що буде гризня і він шматуватиме всіх і скрізь, де пахне м’ясом.

2. Попередні союзи «не здатні забезпечити протидію всьому спектру сучасних викликів і загроз».

Отже, навколо недоумки, і тепер ведмідь вирішуватиме, кому і з ким далі дружити, і будуть нові договорняки.

3. Одним з найнебезпечніших факторів накололісся є «посилення загрози міжнародного терогризму». Для боротьби із цією заразою пропонується створити «широку міжнародну коаліцію».

Тобто гризоти буде багато. Якщо якийсь «маленький сучий син» захоче відібрати здобич, то для розборок будуть скликані великі зграї – ширки, і буде чесний махач.

4. Поза лісом ведмідь проводить «незалежну зовнішню політику»,  яка заснована на «безумовній повазі міжнародного права». Цей курс є передбачуваним і послідовним.

Тобто, ведмідь клянеться поважати закони лісу, але робитиме все, що заманеться. Так собі й знайте.

5. Одним із завдань зовнішньої ведмежої політики є зміцнення позицій ведмежих засобів масової інформації та масових комунікацій в глобальному інформаційному просторі та доведення до широких кіл світової фауни ведмежої точки зору на позалісові процеси.

Якщо коротко: пішли ви всі. Це я вам кажу, Ведмідь.

Отакий він, кацалапий, і така його лісова концепція-доктрина.

Читайте також