Сергій Таран

Політолог

Чому не буде американської зради

10.03.2017 | 21:14

Громадська думка, яку за океаном ретельно і регулярно заміряють, вказує, що на сентиментах до Москви найшвидше можна доїхати хіба що до відставки

Сполучені Штати Америки – єдина країна Заходу, де немає «ватників». У кожній з країн Європи обов’язково знайдуться невеликі групи, і, навіть, партії, які мають свої сентименти до Росії, – чи то через намагання знайти у кремлі геополітичних партнерів (у Франції), чи то через наявність «російськомовного населення» (у країнах Балтії), чи то через пам’ять про давнє визволення (в Болгарії), чи – через прагнення спільно розвалити ЄС (у Нідерландах), чи просто через гроші (у Німеччині).

У американців цього всього немає, а головне – вони уявити собі не можуть як можна підтримувати державу в центрі якої цар-самодержець, а не вільний громадянин з правами та свободами.

Якби існували протилежні полюси у політичній культурі, то на тих полюсах були би США та Московія… Суспільна думка, яку за океаном ретельно і регулярно заміряють, вказує, що на сентиментах до Москви найшвидше можна доїхати хіба що до відставки. Тому американської зради не буде.

Читайте також