Голомша прагне повернутися на посаду заступника генпрокурора

04.06.2018 | 19:54

Колишній високий посадовець вважає протиправним своє звільнення і просить суд скасувати наказ від 2014 року

Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов колишнього заступника генерального прокурора України Миколи Голомші до ГПУ щодо відновлення його на посаді.

Про це повідомляє портал Судова влада.

«В Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання за позовом екс-заступника Генерального прокурора Миколи Голомши до Генеральної прокуратури України. Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Генерального прокурора України  щодо його звільнення  з посади першого заступника у зв’язку з ухваленням  Закону України «Про очищення влади». Також позивач просить суд поновити його на посаді», - йдеться у повідомленні.

Після виходу з нарадчої кімнати суд ухвалив рішення про продовження подальшого розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними доказами, які є у матеріалах справи.

Як відомо, у жовтні 2014 року за рішенням тодішнього генпрокурора Віталія Яреми Миколу Голомшу було звільнено з посади 1-го заступника генпрокурора. Наказом від 23 жовтня 2014-го Голомшу звільнено у зв'язку з припиненням трудового договору згідно з п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю, тобто на підставі, передбаченій законом «Про очищення влади» (про люстрацію).

Читайте також