Фейки про замінування об’єктів в Україні шлють із Росії – поліція

16.06.2018 | 16:08

Сергій Князєв заявляє, що влада Російської Федерації не реагує на те, що відбувається

Повідомлення про мінування бізнес-центрів в Україні, в тому числі у Харкові, надходять з території Росії.

Про це заявив на брифінгу в Харкові глава Нацполіції України Сергій Князєв.

«Упродовж червня надходять повідомлення про мінування в Україні місць масового скупчення людей: кінотеатрів, бізнес-центрів, в тому числі у Харкові, але найбільше постраждав від цього Львів. Наша кіберполіція достовірно встановила, що повідомлення йдуть від російських провайдерів. Встановлено місцезнаходження цих «мінерів», - сказав Князєв.

Головне в цьому, зазначив він, аби притягнути зловмисників до кримінальної відповідальності, хоча перешкодою є те, що Росія не реагує на злочини.

«Є інституція заочного розслідування, і якщо ця стаття підпадає під Кримінально-процесуальний кодекс, перешкод в розслідуванні перед нами не буде, у тому числі по відношенню до російської влади, яка не реагує на те, що відбувається», - зазначив Князєв.

Коментуючи ситуацію, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що, як не прикро, тероризувати сусідню країну дуже легко: «Де-небудь в Краснодарі беруть харківський довідник «Золоті сторінки», вибирають об'єкт і телефонують».

Починаючи з 5 червня невідомі повідомляють про буцімто замінування п'яти одних і тих же бізнес-центрів у Харкові. Поліція у всіх випадках перевіряє інформацію.

На цей час до правоохоронців надійшло понад 20 повідомлень про вказані замінування. Винуватці фейкових повідомлень можуть бути покарані позбавленням волі терміном від 2 до 8 років.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів