Агресор стягує в ОРДЛО танки, «Гради» та гаубиці - СЦКК

24.06.2018 | 20:21

Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації у подальшому загостренні конфлікту

Бойовики стягують на окуповану територію Донбасу танки, «Гради» та гаубиці.

Про це повідомляє Українськоа сторона Спільного центру з координації та контролю сторін на сторінці штабу ООС.

«Чергові факти розташування важкої техніки та озброєння бойовиків у тимчасово непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей поза межами місць зберігання, порушуючи відстані відведення», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, спостерігачі СММ ОБСЄ задокументували у житловому районі Донецька розташування 31 танка різної модифікації, 2 самохідних гаубиць (2С3 «Акація»), 3 броньованих ремонтно-евакуаційних машини (БТС-4А), 2 бронетранспортерів (БТР-80 і МТЛБ), а на східній околиці населеного пункту Перевальськ Луганської області спостерігачі Місії виявили реактивну систему залпового вогню (БМ-21 «Град»), 4 танки (Т-64), 2 самохідні гаубиці (2С1) і 2 протитанкових гармати (МТ-12 «Рапіра.

Крім того, за результатами проведеної верифікації місць зберігання відведеної техніки, на тимчасово непідконтрольній території уряду України у Донецькій області поблизу Покровки спостерігачі Місії виявили 6 самохідних гаубиць (2С1), 3 буксирувані гаубиці (Д-30), протитанкову гармату (МТ-12) і 10 танків (Т-72), а також 22 танки різної модифікації, 6 зенітно-ракетних комплексів (9К35 «Стріла-10») і 8 мінометів (2Б11 «Сани») на так званому полігоні неподалік Бугаївки.

«Зазначене важке озброєння та військова техніка знаходилася поза межами місць зберігання, що є грубим порушенням пункту 5 Меморандуму Мінських домовленостей», - констатували в СЦКК.

«Також на території залізничної станції «Дебальцеве» було виявлено, як бойовики російських окупаційних військ розвантажують 4 критих вагони з боєприпасами, а також зафіксовано пересування декількох одиниць артилерійських систем різного калібру з міста Горлівки у напрямку населеного пункту Гольмівський», - повідомляє СЦКК.

Українська сторона СЦКК наголосила, що «подібні дії з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати як черговий етап підготовки бойовиками збройних формувань РФ важкої техніки та озброєння до її застосування на лінії розмежування проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення Донбасу, порушуючи Мінські домовленості».

«Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації у подальшому загостренні конфлікту, та явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права, Мінських домовленостей щодо заборони розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння та техніки», - наголосили в СЦКК.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів