В Україні розпочалися вогневі випробування модернізованого танка Т-72

13.08.2018 | 15:23

В оновленому Т-72АМТ конструктори врахували досвід бойового застосування танків Т-72 під час боїв на Сході України

В Україні проходить вогневі випробування модернізований на Київському бронетанковому заводі основний бойовий танк Т-72АМТ.

Про це повідомила прес-служба Держконцерну «Укроборонпром».

«Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танка різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети «Комбат» від підприємства Концерну ДККБ «Луч», - йдеться у повідомленні.

Саме можливість ведення вогню «Комбатом» є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А.

Автори модернізації стверджують, що Т-72АМТ завдяки використанню нової високоточної зброї може знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 км – удвічі  більшій, аніж у Т-72А.

Ракета «Комбат» має бронепробиття у 750 мм броні та завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто потужності ракети достатньо для знищення навіть найзахищеніших ворожих танків.

Окрім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту нового покоління та протикумулятивними решітками. Таке поєднання виявилося одним з найбільш ефективних під час боїв на Сході України та було впроваджене у виробництво, наголошується у повідомленні.

«Особливу увагу при розробці Т-72АМТ було приділено прицільному комплексу та засобам спостереження. Новий танк отримав прилади нічного бачення із сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами. Також у Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв’язку, що дозволяє напряму підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації», - пише прес-служба «Укроборонпрому».

«Київський бронетанковий завод» також провів модернізацію ходової частини. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром та обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танку. А для зручності керування – встановлена камера заднього виду. Окрім того, танк отримав енергоагрегат, який дозволяє вести спостереження та відкривати вогонь з місця без вмикання основного двигуна, що дозволяє значно економити його ресурс.

Загалом, йдеться у повідомленні, «Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду бойового застосування танків Т-72, більше сотні яких було за роки війни передано українському війську підприємствами «Укроборонпрому».

Читайте також