Україна буде захищати свою свободу – Яценюк у Вашингтоні

01.09.2018 | 08:29

Американські партнери засвідчили свою солідарність із Києвом у протистоянні агресивним намірам Росії

Україна не піде на компроміси, які загрожуватимуть її національному, а також європейському майбутньому, і буде захищати свою свободу від будь-яких замахів.

Про це заявив у Вашингтоні екс-прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк після зустрічі із заступником держсекретаря США у справах Європи і Євразії Весом Мітчеллом та спецпредставником держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

«Надходить час великих політичних випробувань. Нам треба вберегти Україну від очікуваних потрясінь – від постійної загрози агресії з боку Росії, і від її лукавих пропозицій світу, а насправді гібридного захоплення нашої держави. Україна не піде на компроміси, які будуть загрожувати нашому національному і європейському майбутньому. Ми будемо захищати свою свободу від будь-яких замахів», - написав Яценюк у Facebook.

За його словами, тема України та її боротьби за свободу була «головною суттю» його розмови з американськими посадовцями у Вашингтоні.

«Відчуваю підтримку та солідарність наших партнерів», - наголосив український політик.

Лідер «Народноно фронту» зазначив, що зустріч з американськими партнерами було розпочато зі згадки про сенатора Джона МакКейна.

«Матимемо честь вшанувати його пам`ять разом із представниками з усього світу в Національному соборі у Вашингтоні. Нам буде дуже потрібен характер МакКейна. Ця тверда вдача та позиція будуть потрібні всім – і українській, й американській дипломатії», - сказав Яценюк.

Читайте також