Червоний терор: 5 вересня в Україні День скорботи

05.09.2018 | 08:23

Криваві злочини більшовиків-ленінців в Україні жахають як своїми розмірами, так і нелюдськими тортурами

Сьогодні, 5 вересня, в Україні День скорботи – 100 років з дня початку Червоного терору – злочинної репресивної політики російського комуністичного режиму.

На території України Червоний терор розпочався у січні 1918 року – у добу боротьби за незалежність української Держави – одночасно із вторгненням російських загонів Муравйова, який під час та після штурму Києва влаштував у місті криваву різанину.

Злочини більшовиків-ленінців в Україні жахають як своїми розмірами, так і нелюдськими тортурами.

Прийоми знущань, які застосовували червоні, за своїми больовими відчуттями перевешують «усі доступні людській уяві», свідчили за результатами експертиз медики.

За різними даними, упродовж 1918 – 1919 років було страчено понад півтора мільйона осіб.

Крім того, проти українців був застосований Голодомор 1932-1933 років, а згодом, як і по всьому СРСР, – Великий терор наприкінці 30-х років.

Хоча за визначенням істориків Великикий терор тривав у 37-38 роках, у Києві масові розстріли не припинялися до 1941 року.

Лише розпад СРСР і проголошення незалежності України відкрили повну історичну правду про злочини комунізму.

День пам’яті – 100 років з дня початку Червоного терору – в Україні відзначають 5 вересня згідно з постановою Верховної ради України від 8 лютого 2018 № 2287-VІІІ.

На знімку (внизу): Харків, тіла закатованих більшовиками.

До теми: Червоний терор. Звірства радянської влади: документи і фото

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати