Верховний суд Росії визнав законним ув'язнення Сущенка на 12 років

12.09.2018 | 11:43

Український журналіст заявив про незгоду з вердиктом та і позиватиметься до Свропейськогоо суду

Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Відповідне рішення оголосив у вівторок суддя Верховного суду РФ, повідомляє кореспондент УНІАН в РФ, який присутній у залі суду.

Таким чином, апеляцію захисників відхилено у повному обсязі.

Сущенко наголосив, що не згоден із рішенням суду та продовжить боротьбу за своє звільнення, у тому числі подаватиме скаргу до Європейського суду із прав людини.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Московський міськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати