Резервну танкову бригаду ЗСУ укомплектували танками Т-72

17.09.2018 | 09:21
Photo Andrew Kravchenko

Бойові машини модернізовані на базі вітчизняних оборонно-промислових підприємств

П’ята танкова бригада Корпусу резерву, яка на 90% складається з резервістів, укомплектована до повного складу танками Т-72, що були модернізовані вітчизняними підприємствами.

Як повідомляє Оборонно-промисловий кур’єр, про це поінформував командувач Сухопутних військ ЗС України, генерал-полковник Сергій Попко під час тактичних навчань з бойовою стрільбою бригади Корпусу резерву, на які були запрошені військові аташе іноземних держав.

Бригадні навчання на Гончарівському військовому полігоні стали завершальною частиною 45-денних навчальних зборів резервної танкової бригади.

Вже цими вихідними близько трьох тисяч резервістів роз’їдуться по своїх домівках.

«Якщо раніше ми спостерігали в основному за підготовкою резервістів першої черги, це той резерв якій йде на доукомплектування бойових військових частин, то зараз ми вже ведемо про підготовку резерву другої черги, це військовослужбовці, які йдуть на комплектування військових частин резерву – частин, які заново формуються, які повністю комплектуються резервістами», - прокоментував заходи на полігоні начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

«Мовиться про підготовку не тільки піхотних, механізованих бригад, а й такої потужної ударної сили, якою є танкова бригада. Сьогодні й було продемонстровано навчання з окремою танковою бригадою Корпусу резерву», - зазначив Віктор Муженко.

Раніше повідомлялося, що за 2014-18 роки були сформовані додаткові танкові частини, у тому числі танкову бригаду Корпусу резерву. Всього до ЗСУ додатково надійшло понад 500 танків.

На знімку: танк Т-72, модернізація Харківського КБ ім. Морозова, виставка озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (ОАЕ).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів