Росія стягнула до східного кордону України понад 80 тисяч військових

28.11.2018 | 21:56
Photo Andrew Kravchenko

РФ розгорнула батальйонно-тактичні групи, танкові з’єднання, ударну авіацію, підрозділи ракетної артилерії, десантно-штурмові батальйони, польові шпиталі

Уздовж східного кордону України Росія сконцентрувала понад 80 тисяч свої військових.

Про це повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

«РФ продовжує здійснювати тотальну концентрацію елітних підрозділів регулярної російської армії по всій лінії кордону з Україною. Тільки на східних рубежах їхня кількість налічує понад 80 тисяч військовослужбовців ЗС РФ. І це ще не кінцева цифра. Батальйонно-тактичні групи, танкові з’єднання, ударна авіація, підрозділи ракетної артилерії, десантно-штурмові батальйони, спецпідрозділи ГРУ та МВС РФ. Розгортаються польові шпиталі. Це зовсім не страшилки, а суха констатація факту», - написав у Facebook Шкіряк.

Він наголосив, що сьогодні можливість наземного вторгнення РФ та чергового акту прямої агресії на Україну залишається високою.

«Не до жартів. І ми маємо бути готові до найгіршого розвитку подій... Сьогодні нам, як і тоді, в 2014-2016-му, необхідне єднання всього народу навколо підтримки української армії, правоохоронців, наших спецслужб. ЗСУ, Національна гвардія, Національна поліція, СБУ, ДСНС цілковито готові до виконання поставлених задач і в будь-який час дадуть гідну відсіч агресору. Ми сильні і ми переможемо», - написав Шкіряк.

Напередодні президент Петро Порошенко заявив, що не виключає повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів