Рада перейменувала УПЦ Московського патріархату в Російську православну церкву

21.12.2018 | 12:22
Photo Andrew Kravchenko

Релігійні організації, що підпорядковані Російській православній церкві – церкві країни-агресора, мусять відтворювати це у своїй назві

Усі церковні структури в Україні, які підпорядковані Росії, повинні називатися «Російська православна церква в Україні».

Таке рішення у четвер, 20 грудня, ухвалила Верховна рада України.

Прийняття закону умотивоване тим, керівний центр Української православної церкви Московського патріархату знаходиться «за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України».

15 грудня Об’єднавчий собор у Софії Київській проголосував про створення єдиної української помісної православної церкви та обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій запросив його до Стамбула для вручення томосу. Візит глави Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Епіфанія запланований на 6 січня.

Російська православна церква виступала різко проти автокефалії української православної церкві.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати