Порошенко оголосив про завершення воєнного стану в Україні

26.12.2018 | 14:21

Президент ухвалив таке рішення, незважаючи на те, що ситуація навколо України майже не змінилася

У середу, 26 грудня, в Україні завершився воєнний стан, який був оголошений місяць тому.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

«Зараз рівно 14 година, і зараз припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно ґрунтується на аналізі всіх складових поточної ситуації безпекової в державі, незважаючи на те, що ситуація навколо України не дуже змінилася», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що за час воєнного стану оборонні можливості Збройних сил України та інших підрозділів сектору оборони отримали абсолютно інший вимір. Проведена величезна робота з передислокації, скорочення термінів бойового злагодження, доукомплектації за рахунок резервів першої черги, поставок озброєння.

«Чому мною прийнято рішення зараз його не продовжувати? Тому що ми маємо дві загрози: з одного боку, загрозу прямої воєнної агресії – і ми сьогодні набагато більше готові до відсічі цій агресії, з іншого боку – наступу на демократичні права і свободи громадян, де я як Президент є гарантом дотримання конституційних прав і свобод громадян, в тому числі і права вибору», - сказав президет.

Глава держави додав, що захист демократії для нього не менш важливий, аніж захист суверенітету та територіальної цілісності країни.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів