Ворог б’є із важкої артилерії – 24 лютого загинув український боєць

24.02.2019 | 21:40

Російсько-окупаційні війська 12 разів обстріляли позиції ЗСУ із забороненого озброєння, є руйнування житлових будинків

У неділю, 24 лютого, на Донбасі під час обстрілів загинув український військовий, двоє поранені.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

«Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та двоє отримали поранення», - йдеться у повідомленні.

Станом на 18.00 неділі, російсько-окупаційні війська 12 разів обстріляли позиції ЗСУ.

«При цьому озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями, під час цих обстрілів застосовувалося також 12 разів із загальною витратою 258 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм. Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об'єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - зазначається у повідомленні.

Приблизно 5-ї ранку під мінометні обстріли окупантів потрапили також житлові забудови Золотого та Новоолександрівки. При цьому повністю зруйновані чотири житлові будинки. Наявність постраждалих та характер руйнувань уточнюються українською стороною СЦКК та правоохоронцями.

«Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами. Втрати противника уточнюються», - повідомили в штабі.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів