Україна разом зі США візьме участь у створенні нового безпілотного бомбардувальника

24.02.2019 | 19:07

У міжнародному проекті працюватимуть також конструктори Південної Кореї та США

Україна візьме участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology (Саудівська Аравія).

Про це повідомляє Defence Blog.

У створенні БПЛА братимуть участь також Південна Корея та США.

Про розробку нового безпілотника великої дальності (UCAV) повідомили на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2019 в Абу-Дабі що проходила з 17 по 21 лютого.

«Головною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість та вільний доступ до ринку», - наголосили представники Science Technology.

Новий БПЛА розробляється для підтримки операцій з боротьби із повстанцями (COIN), розвідувальних та пошуково-рятувальних операцій (SAR), розвідувального спостереження і розвідки (ISR), легких точних атак, підтримки з повітря (DAS), морського патрулювання та місій з внутрішньої оборони.

Безпілотник зможе нести протирадіаційні, протикорабельні та високоточні ракети класу «повітря-земля» та керовані бомби. UCAV буде оснащений бортовим обладнанням для запуску ракет з лазерним наведенням.

Проект схвалений керівництвом Збройних сил країни та замовниками із Близького Сходу та Північної Африки.

Парк літаків UCAV у цих регіонах налічує десятки одиниць. Але із зростанням конфліктів, яке спостерігається сьогодні, їх кількість може зрости до 700 у 2028 році.

Читайте також