За час війни понад 7 тисяч жінок стали учасниками бойових дій – Полторак

09.03.2019 | 14:20

Кожна із жінок-військовослужбовців мужньо і героїчно захищає Україну та її територіальну цілісність

За час війни з російським агресором понад 7 тисяч українських жінок-військовослужбовців стали учасниками бойових дій, 166 з них отримали бойові державні нагороди.

Про це поінформував міністр оборони України Степан Полторак, вітаючи українських жінок з 8 березня, повідомляє ARMIYA'UA.

«За час війни з російським агресором 166 військовослужбовців-жінок отримали бойові державні нагороди. Півтори тисячі військовослужбовців отримали відзнаки Міноборони, більше тисячі – відзнаки начальника Генштабу. За цей час більше семи тисяч військовослужбовців-жінок стали учасниками бойових дій», - написав у Facebook Полторак.

Він зазначив, що кожна з жінок-військовослужбовців мужньо і героїчно захищає Україну та її територіальну цілісність, ризикуючи своїм життям, і разом з ними реформується армія, йде до критеріїв, які нададуть Україні можливість стати членом НАТО.

Міністр також повідомив, що сьогодні в Збройних силах України працює і проходить службу майже 56 тисяч жінок, із них 26 тисяч є військовослужбовцями, а 3,5 тисячі – офіцерами.

І лише за останній час, зауважив міністр, кількість посад та спеціальностей у війську, на яких можуть проходити службу жінки, збільшилася на понад 100 спеціальностей.

При цьому, за словами Полторака, там, де є військовослужбовець-жінка, - завжди дисципліна і порядок.

«Завдяки вашим зусиллям і вашій праці, сьогодні ми побудували Збройні сили, які є абсолютно мотивованими, дисциплінованими, патріотичними та найголовніше – непереможними!», - сказав міністр оборони.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів