США вивчають можливість нових поставок зброї Україні

10.03.2019 | 15:27

Це можуть бути військово-морські системи для реагування на інциденти, подібні подіям у Керченській протоці

Сполучені Штати Америки вивчають можливість нових поставок зброї в Україну на додаток до протитанкових ракет, які були поставлені їй раніше.

Про це поінформував  глава Європейського командування збройних сил США генерал Кертіс Скапаротті, повідомляє російський Голос Америки.

За словами генерала, будь-яким поставкам передуватимуть «політичні дискусії». При цьому зброя, про яку мовиться, включає військово-морські системи, для допомоги Україні реагувати на інциденти, аналогічні події в Керченській протоці 2018 року.

«Рекомендації по Україні, особливо в тому, що стосується зброї летального характеру, повинні пройти відповідну процедуру, включаючи політичні дискусії, результатом яких стане надання повноважень для розгортання подібних збройових систем», - сказав Скапаротті під час засідання Комітету Сенату.

«Є інші системи, снайперські системи, боєприпаси і, з огляду на Керченську протоку, можливо, має сенс також розглянути питання про постачання військово-морських систем у майбутньому, в міру нашого просування вперед», - зазначив генерал.

У нього будуть відповідні рекомендації до законопроекту про оборонну політику цього року.

Минулого року США продали Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin для протистояння агресії Росії.  Продажу передували бурхливі дебати, що почалися ще за часів президента Барака Обами, на яких обговорювалося, чи не призведуть поставки такої зброї в період конфлікту до погіршення і без того нестабільну ситуацію.

Напередодні Скапаротті, який також є верховним головнокомандувачем силами НАТО в Європі, заявив, що українська сторона «відповідально» підійшла до використання поставленої протитанкової зброї.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів