Україна налагоджує серійне виробництво бронеавтомобілів «Дозор-Б»

12.09.2015 | 14:47
Бронеавтомобіль «Дозор-Б»

Львівський бронетанковий завод випускатиме до 50 машин на місяць

Україна налагоджує серійне виробництво бронемашин «Дозор-Б», розробленого Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова.

Підготовку до серійного виробництва військової техніки цього зразка завершено на Львівському бронетанковому заводі, який входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».

Як повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони у Львові, у п’ятницю, 11 вересня, на виробничій базі Львівському бронетанковому заводі відкрито новий цех із виготовлення тактичних бойових колісних машин, зокрема бронемашин «Дозор-Б».

Сьогодні на складальній лінії цеху, який оснащений сучасним зварювальним обладнанням, перебуває 5 бронемашин «Дозор-Б», ще 2 повністю готові, а ще два бронеавтомобілі перебувають на одному із військових полігонів, де проходять випробування.

Начальник цеху Євген Лозинський поінформував, що за три місяці підприємство планує перейти на повну виробничу потужність і це дозволить випускати до 50 бронемашин на місяць.

За словами начальника цеху, сьогодні виробництво однієї машини триває близько 600 робочих годин. Найближчим часом лінія поповниться сучасними роботизованими верстатами, що дозволить прискорити темпи виробництва.

Для виготовлення «Дозорів» використовуються двигуни та гума на колеса іноземного виробництва, решта комплектуючих для бронемашин – вітчизняні.

Читайте також