В Україні створено електромагнітну зброю

28.03.2019 | 21:51

Боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і авіаційних носіях, включаючи безпілотні літальні апарати

Підприємства оборонного комплексу України розробили та опанували виробництво електромагнітної зброї.

Про це повідомляє ДП «Спецтехноекспорт», що входить до концерну «Укроборонпром».

Зброя призначена для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі – систем енергоживлення та систем передачі даних.

Створення техніки стало можливим завдяки залученню іноземних інвестицій.

«Україна долучилася до закритого клубу держав, що працюють над створенням високоефективної електромагнітної зброї», - прокоментував директор «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас.

Нова електромагнітна зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури, що є у складі озброєнь і військової техніки, або створює значні перешкоди її штатному функціонуванню.

Такий тип озброєнь використовує лише енергію електромагнітного випромінювання, тому його дія не має летального впливу на людей, однак здатна вивести з ладу будь-яку техніку або об’єкти інфраструктури, що оснащені електронними системами.

Електромагнітні боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і авіаційних носіях, включаючи безпілотні літальні апарати.

Нова електромагнітна зброя може ефективно застосовуватись проти стратегічно важливих цілей противника, зокрема командних та адміністративних центрів, вузлів зв’язку, електростанцій, об’єктів протиповітряної оборони тощо без ризику нанесення шкоди цивільному населенню.

У лютому 2019 р. «Спецтехноекспорт» уже здійснив поставку в Індію першої партії нового типу зброї та проводить переговори щодо постачання додаткової партії таких виробів. Оборонні підприємства України готові, у випадку зацікавленості з боку силових структур та направлення відповідного замовлення, розгорнути серійне виробництво електромагнітної зброї для українського війська, зазначають у «Спецтехноекспорті».

Читайте також