До кінця 2015 року українська армія отримає близько 400 одиниць бронетехніки - Полторак

13.09.2015 | 16:24
Танк «Оплот». Фото Андрія Кравченка

«Оборонне замовлення виконується фактично у повному обсязі»

До кінця 2015 року на озброєння української армії надійде ще близько 400 одиниць бронетехніки.

Про це у неділю, 13 вересня, повідомив Міністр оборони України  Степан Полторак у ході робочої поїздки до Харкова, яку він здійснював з нагоди Дня танкіста.

«Ми плануємо, що до кінця року ще близько 400 одиниць бронетехніки – це не тільки танки – надійдуть на озброєння Збройних сил України», - передають слова Полторака місцеві ЗМІ.

Міністр також повідомив, що державне оборонне замовлення сьогодні виконується у повному обсязі, а на підприємствах вітчизняного військово-промислового комплексу суттєво пожвавилося виробництво.

«Державне оборонне замовлення виконується фактично у повному обсязі. Наші заводи, які працюють на Збройні Сили України, значно покращили свою роботу, якщо порівняти з минулим роком. Практично всі вони виконують зобов'язання», - сказав Полторак.

Генерал також розповів про перспективи підготовки воїнів-танкістів на факультеті військової підготовки Національного університету «Харківський політехнічний інститут».

«Зараз ми працюємо над тим, аби переглянути навчальні програми і стандарти підготовки танкістів, як на рівні командирів взводів, так і на вищих рівнях», - повідомив Полторак.

«Після проведення аналізу застосування танкових підрозділів, в першу чергу виходячи із досвіду, набутого під час участі в антитерористичній операції, - зазначив міністр оборони, - будуть прийняті відповідні рішення щодо реорганізації підрозділу, який готує танкістів, або ж створення окремого ВУЗу».

На знімку: український танк «Оплот» на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також