Президент Порошенко призначив нового командувача Об’єднаних сил

06.05.2019 | 16:28

Наказ про початок операції щодо відсічі збройної агресії Росії на сході України був підписаний 30 квітня 2018 року

Президент Петро Порошенко призначив новим командувачем Операцією об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Про це чинний глава держави поінформував на зустрічі з військовослужбовцями під час поїздки на Донеччину в понеділок, 6 травня, повідомляє ARMIYA’UA.

Рішення про ротацію він ухвалив на пропозицію міністра оборони Степана Полторака та начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка.

Президент зазначив, що Сирський успішно служив на посадах від командира взводу до заступника начальника Генштабу, брав активну участь в АТО, у 2014-2015 рр. був начальником штабу, пізніше очолював АТО.

Глава держави наголосив, що у складних умовах Сирський особисту особисту мужність, ефективні дії з організації оборони та відбиття наступу російських військ.

Президент подякував за службу попередньому командувачу ООС генерал-лейтенанту Сергію Наєву, який був призначений на посаду 16 березня 2018 р.

Наказ «Про початок операції Об'єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей» був підписаний Порошенком 30 квітня 2018 р.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів