Рок-музикант Вакарчук створив партію і йде на парламентські вибори

17.05.2019 | 00:37

Співак не збирається припиняти концертну діяльність у разі обрання депутатом

Популярний український рок-музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук оголосив про створення нової партії «Голос», яка піде на вибори до парламенту країни.

«Ми створюємо політичну силу – партію справжніх змін. І назвали цю партію «Голос», - сказав Вакарчук, презентуючи пнову політсилу. 

Церемонія презентації, яка проходила на Старокиївській горі в Києві 16 травня, транслювалася у прямому ефірі деяких телеканалів.

За словами музиканта, партія «Голос» іде в парламент, аби «знищити стару політику та творити політику нову, яка принесе справжні зміни».

При цьому, зазначив він, новостворена партія дистанціюється від олігархічних кланів, багатії не фінансуватимуть молоду політичну силу: партія «не взяла і не бере в олігархів жодної копійки, жодної цукерки».

«Наш голос звучатиме злагоджено і сильно, і сьогодні він звучить так: перше – інтереси громадян України понад усе, друге – екзистенцій ний вибір України – Європа, третє – один закон для всіх, четверте – вільна економіка без олігархів, п'яте – влада, яка підзвітна громадянам України», - сказав Вакарчук.

Під час презентації музикант представив членів своєї команди, зазначивши, що це не список «Голосу» на вибори до Верховної Ради, – кандидатів у депутати буде обрано пізніше на з’їзді партії.

Серед названих ним соратників – «кіборг» Андрій Шараскін (псевдо «Богема»),  економіст Юлія Клименко, громадський діяч – антикорупціонер Ярослав Юрчишин, медик Юрій Соколов, колишня заступник губернатора Одеської області Михаеля Саакашвілі, активістка Соломія Бобровська.

«Кожен з них змінював Україну, а тепер ми підемо всі разом змінювати українську політику», - зазначив Вакарчук.

Музикант також заявив, що не збирається полишати сцену навіть у разі обрання його депутатом парламенту.

Читайте також