На Донбасі загострення: загинуло троє військових, троє поранені

05.06.2019 | 13:08
Photo Andrew Kravchenko

Це найбільші бойові втрати ЗСУ за час президентства Зеленського, глава держави звернувся до керівництва Росії

Минулої доби і від початку нової у боях на Донбасі українська армія втратила трьох бійців убитими, ще трьох – пораненими.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Двоє військових загинули внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку біля Новоселівки Другої, ще один був поранений. Всі військові – із 17-ї танкової Криворізької бригади.

Крім того, двоє бійців зазнали поранень на інших ділянках фронту.

Окупанти вели обстріли, зокрема, з мінометів, БМП, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Обстріли з боку незаконних збройних формувань тривали і зранку, 5 червня, внаслідок чого загинув ще один український військовий.

Це найбільші втрати українського війська на Донбасі з 20 травня – від початку вступу на посаду нового президента і верховного головнокомандувача Володимира Зеленського.

До цього ЗСУ втратили одного бійця вбитим (24 травня) та 13 пораненими.

Крім того, 22 травня потрапили у полон вісім українських військових.

У зв’язку з останніми подіями президент Зеленський звернувся до керівництва РФ та командування її окупаційних сил на Донбасі.

«Загострення конфлікту – не найкращий фон для відновлення переговорів у Мінську», - написав Зеленський у Facebook.

«Нам не потрібно, - додав він, - зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії. Сьогодні ми обговоримо з європейськими колегами її відкриту демонстрацію, а українська делегація в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з нами з позиції сили».

Водночас, прес-служба Зеленського повідомила, що президент скасував як таку, що «не на часі», участь 5 червня у зустрічі в Мінську нового начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів