ОБСЄ нарахувала біля Луганська 55 російських танків

06.06.2019 | 21:43

Бронетехніка, зенітні ракетні комплекси, гармати розміщуються за межами виділених місць зберігання озброєння

Росія стягує озброєння та військову техніку на Луганському напрямку.

Про це повідомляє прес-служба ООС з посиланням на українську сторону СЦКК.

«Російсько-окупаційні війська нарощують озброєння та військову техніку, зосереджуючи її в місцях постійної дислокації на Луганському напрямку», - йдеться у повідомленні.

Так, спостерігачі зафіксували озброєння, розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

Зокрема, 2 червня місією ОБСЄ виявлено присутність 24 танків, трьох зенітних ракетних комплексів на полігоні поблизу Бугаївки, 10 танків, сім самохідних та 13 буксируваних гаубиць на полігоні біля Міусинська. Крім того, зафіксовано 21 танк на полігоні біля Круглика на південний захід від Луганська.

Також 3 червня безпілотник місії виявив одну самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм, 18 буксируваних гаубиць 2А65 «Мста-Б» калібру 152 мм, а також вісім одиниць 2A36 «Гіацинт-Б» калібру 152 мм і один бронетранспортер МТ-ЛБ зі встановленою на ньому туреллю самохідної артилерійської гармати 2С9 «Нона-С» калібру 120 мм поблизу Хрустального на південний захід від Луганська, зазначається у повідомленні.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів