Тетерук вбачає глибоку кризу у ставленні президента до розвідувальних органів

12.06.2019 | 18:09

Кадрова політика нинішнього глави держави може мати дуже серйозні наслідки, вважає нардеп

У ставленні президентів до розвідувальних органів, зокрема, до Служби зовнішньої розвідки України та Служби безпеки є ознаки глибокої кризи.

Так вважає народний депутат України Андрій Тетерук (фракція «Народний фронт»), колишній командир добровольчого батальйону особливого призначення «Миротворець».

«Мене розчаровує глибоке нерозуміння президентами України важливості Служби зовнішньої розвідки України», - заявив Тетерук, коментуючи останні кадрові призначення президента Володимира Зеленського.

«Як при Порошенкові вона була поза увагою і занедбаною, так і Зеленський ставиться до СЗР, як до непотрібу. Це відверто негативні сигнали, які зчитуються усіма гравцями геополітичних відносин. Як попередник жодного разу не викликав Голову СЗР за два з половиною!!! роки, а потім довгий період часу служба була обезголовлена, так і чинний президент віддав СЗРУ на втіху чоловіку сценаристки «95 квартала», - написав Терерук у Фейсбуці.

Для колишнього учасника АТО, «окремо показовим є те», що «представляв нового керівника СЗР перший помічник президента Шефір».

«Все це свідчить про глибоку кризу у ставленні президента до розвідувальних органів, таких, як СЗР та СБУ, де також призначено смотрящего від кварталу. Коли українці зрозуміють, як їх технічно ошукали, буде занадто пізно», - вважає Тетерук.

Читайте також