У війні проти Росії на Донбасі у травні загинули 8 українських бійців

17.06.2019 | 14:32
Photo Andrew Kravchenko

Внаслідок російської гібридної агресії на Сході України з квітня 2014 року загинуло до 13 тисяч осіб - ООН

Внаслідок війни, розв’язаної Росією проти України, у травні на Донбасі загинуло восьмеро українських захисників, ще 42 бійці зазнали поранень та травм унаслідок бойових дій.

Про це повідомляє Радіо Свобода з постданням на начальника штабу ООС, першого заступника командувача Об’єднаних сил генерал-майора Ігор Танцюра.

«Кількість поранених і загиблих українських військових за травень 2019 року – 42 поранених та травмованих внаслідок бойових дій, 19 бойове травмування та 8 загиблих», - інформує Танцюра.

У повідомленні не уточнено, чи йдеться про загальну кількість загиблих, у тому числі з урахуванням померлих пізніше від поранень, чи лише про загиблих безпосередньо на полі бою чи відразу після обстрілів, дані про яких наводяться у щоденних зведеннях прес-центру ООС.

Також не уточнюється, чи йдеться про втрати всіх українських силових структур, чи тільки Збройних сил.

За даними ООН станом на 31 грудня 2018 року, внаслідок російської гібридної агресії на Сході України з квітня 2014 року загинули від 12,8 тисячі до 13 тисяч людей, із них 3320 цивільних, 4 тисячі українських бійців і 5,5 тисячі представників російських гібридних збройних формувань.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів