Окупанти обстріляли санітарний автомобіль, загинув військовий

01.07.2019 | 13:04

Обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права

У понеділок, 1 липня, поблизу Водяного внаслідок обстрілу санітарного автомобіля ЗСУ загинув український військовий, ще двоє поранені.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль «Хаммер» з ПТКР», - йдеться в повідомленні.

У результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці, ще двоє отримали поранення. Зокрема, один з поранених – військовий медик – перебуває у критичному стані.

Як зазначає Командування Об'єднаних сил, обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.

«Підступний обстріл санітарного автомобіля з боку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм та б'ють навіть по санітарних автомобілях, обладнаних спеціальним маркуванням Червоного хреста», - наголосили у пресслужбі.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів