Радіо Армія FM продовжить мовлення на Донбасі

04.07.2019 | 16:01

Командування ООС: необхідно протистояти масованому інформаційному зомбуванню українців російською пропагандою

Військове радіо Армія FM продовжить своє мовлення на Донбасі.

Рішення про надання дозволу ухвалила у четвер, 4 липня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, повідомляє ARMIYA'UA.

Останнім часом склалася тривожна ситуація, коли під загрозою зупинки мовлення опинилися близько 30 українських телеканалів та радіостанцій, які мовлять на Донбас і Крим, – Нацрада до цього шість разів поспіль не могла провести засідання через відсутність кворуму.

«У холі активісти, які прийшли на підтримку команди Армія FM, зустріли цю новину оваціями та вигуками «Слава Україні!», - пише сайт Армії FM.

«Друзі, а тепер подивіться, що ми сьогодні відстояли. Питання ж стосувалося не тільки Армії FM. Завдяки Вам всі ці, перераховані нижче, мовники продовжили і отримали право мовити далі на територіях з особливим режимом (Донбас, Крим)», - прокоментувала подію керівник Військового телебачення України та радіо Армія FM Яна Холодна.

При цьому вона назвала всі теле- та радіостанції, які продовжать мовлення у Донецькій (а це 11 населених пунктів), Луганській (10) та Херсонській областях (3).

На подію схвально відгукнувся командувач Операції об'єднаних сил Олександр Сирський.

«Я вітаю радіо Армія ФМ, а особисто Яну Холодну, яка доклала чимало зусиль, аби радіо надали ліцензію. Як я вже зазначав, це надзвичайно важливе рішення для Збройних сил, армії та Операції об’єднаних сил», - сказав Сирський.

Напередодні командування та особовий склад ООС зверталися до Нацради із закликом продовжити ліцензію на мовлення Армії FM – єдиної військової радіостанції в Україні, а також іншим україномовним радіостанціям та телеканалам, що здійснюють мовлення на території Донецької та Луганської областей, а також Автономної республіки Крим.

Вони умотивовували свою позицію необхідністю протистояти «масованому інформаційному зомбуванню українців за допомогою пропагандистських засобів РФ».

«Україномовні телеканали та радіостанції в районі проведення ООС, - наголошувалося у зверненні, – один із дієвих засобів протистояння інформаційній зовнішній агресії, донесення до місцевих жителів, до українців на тимчасово окупованих територіях, правдивої та оперативної інформації».

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів