На Донбасі загинув боєць, який побував у полоні російських бойовиків

09.07.2019 | 22:53

«Я пішов воювати тільки за те, щоб у мене вдома не було війни». Владиславові Локтіонову було 42 роки

Стало відоме ім’я військовослужбовця, який загинув у неділю, 7 липня, у зоні бойових дій на Донбасі.

Це 42-річний боєць, колишній полонений проросійських бойовиків Владислав Локтіонов із Дніпра, підтвердили Радіо Свобода в правозахисній групі «Січ», яка опікувалася військовим. За попередніми даними, боєць загинув під час мінометного обстрілу поблизу Торецька.

Як повідомив керівник групи «Січ» Дмитро Рева, прощання з Владиславом Локтіоновим відбудеться у середу в Дніпрі, біля будинку на вулиці Татарській, де він мешкав з літньою матір’ю та сином.

Волонтери організували збір коштів для родини.

Владислав Локтіонов майже два роки пробув у полоні бойовиків угруповання «ЛНР». Увесь цей час у своїй військовій частині він вважався таким, що залишав бойову позицію «самовільно».

Після звільнення з полону 2018 року боєць довів у суді, що не був дезертиром. Рішення на його користь ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд. Суд зобов’язав військову частину, де служив Локтіонов, змінити формулювання про «самовільне залишення частини», яке приписувалось бійцеві, і виплатити заробітну плату за час полону.

Владислав Локтіонов 2015 роу служив на Луганщині у складі 92 механізованої бригади. Після року служби потрапив до полону бойовиків, де перебував майже два роки та отримав інвалідність. Пізніше він знову повернувся на фронт.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів