У бою під Горлівкою загинув командир взводу 24-го батальйону «Айдар»

26.08.2019 | 22:22

Бойові втрати України на Донбасі у серпні цього року – 7 військовослужбовців, ще 7 – не бойові

У неділю, 25 серпня, під час бою поблизу окупованої Горлівки Донецької області загинув командир взводу 24-го батальйону «Айдар» 53-ї механізованої бригади.

Про це повідомив головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«25 серпня поліг смертю хоробрих командир взводу 24-го батальйону «Айдар» 53-ї механізованої бригади – позивний «Тихий». Йому було всього 25 років... Чудова людина, воїн, громадянин. Без перебільшення – уважний  до товаришів, до підлеглих, обов'язковий, освічений, мотивуючий, він мав величезний авторитет та повагу у батальйоні. Загинув у результаті обстрілу з кулемета і (або) снайпера під Горлівкою, противник під час бою також активно застосовував автоматичні гранатомети, всіляко перешкоджав евакуації», - написав Бутусов.

Він зазначив, що загиблий був єдиним сином у матері.

За даними журналіста, у серпні 2019  року в зоні ООС загинули 14 українських воїнів, у тому числі: бойові втрати – 7 військовослужбовців , не бойові втрати – 7 військовослужбовців.

Як повідомляв пресцентр штабу ООС, за добу, 25 серпня, збройні формування Росії та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, троє військовослужбовців отримали поранення.

Загиблий – 20-річний військовослужбовець 35 бригади морської піхоти ЗСУ Віталій Собко з міста Ланівці Тернопільської області.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів