Зеленський доручив уряду продовжити контракт на виготовлення для армії партії БТР-4

09.11.2019 | 23:12
Photo Andrew Kravchenko

Нові бронетранспортери у кількості 45 одиниць мають бути передані війську до кінця серпня 2020 року

Президент Володимир Зеленський ініціює розгляд урядом питання щодо продовження контракту на виготовлення 45 БТР-4Е держпідприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» (ХКБМ), що входить до концерну «Укроборонпром».

Про це інформує сайт глави держави.  

Під час візиту 6 листопада до Харкова, Зеленський ознайомився зі станом виконання держзамовлення на одиниць 45 БТР-4Е підприємством ХКБМ . Їх мали виготовити ще у червні 2019 року.

Президента проінформували, що через зрив термінів виконання контракту 15 листопада на завод можуть накласти штрафні санкції за державними гарантіями.

Зеленський поставив Кабміну завдання розглянути питання перенесення термінів поставки продукції.

«Стан підприємств Укроборонпрому жахливий. Нам треба зустрітися й узгодити план дій. Доручаю забезпечити продовження терміну виконання контракту між Міністерством оборони та держпідприємством ХКБМ ... до 31 серпня 2020 року», - сказав Зеленський під час робочої наради з проблемних питань діяльності «Укроборонпрому».

Рішення дасть змогу найближчим часом закінчити виготовлення перших 12 одиниць БТР-4. Решта машин мають бути готові до кінця серпня 2020 року.

Зеленський також відвідав Держпідприємство «Завод ім. Малишева» та ознайомився зі зразками військової техніки, яку виробляють на заводі. Йдеться, зокрема, про танки «Оплот» та «Булат».

На ДП «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» глава держави ознайомився з виробничими потужностями цеху остаточного складання, оглянув зразки цивільної та військово-транспортної техніки.

На знімку: український БТР-4 розробки та виробництва ХКБМ на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів