Або Зеленський позбудеться Коломойського, або Україна позбудеться їх обох – Рух опору капітуляції

13.11.2019 | 21:12

Автори заяви вважають, відсутність президентської реакції означатиме, що в Україні немає президента як гаранта Конституції

Заяви олігарха Ігоря Коломойського про необхідність налагодження відносин з Росією можна класифікувати як державну зраду, і цим має зайнятися СБУ та ДБР.

З такою заявою виступило об'єднання «Рух опору капітуляції».

«Рух опору капітуляції» називає заяви Коломойського зрадницькими, і вважає, що президент Володимир Зеленський має засвідчити публічну позицію та чіткі дії щодо олігарха.

«Президент має продемонструвати, що він лідер країни і не боїться викликів та проблем, пов’язаних з ними. А заяви Коломойського і його вплив на політику влади – це і виклик, і проблема. І проблема особисто для президента», - наголошується в документі.

Автори заяви також зазначили, що відсутність президентської реакції означатиме, що в Україні немає президента як гаранта Конституції.

«Саме в Конституції закріплено курс України в НАТО та ЄС. І подібні заяви олігарха, враховуючи його вплив на владу, є замахом на Конституцію України. Це вже не кажучи про абсурдність і злочинність заяв про необхідність замирення з агресором, бо він нам може дати десятки мільярдів доларів замість МВФ. Росія дійсно дасть нам десятки мільярдів, але як репарації через агресію, анексію Криму та окупацію частини Донбасу», - вважають автори заяви.

В об’єднанні вважають, що в цій ситуації лише один можливий варіант дій з боку влади – засудження заяв Коломойського, усунення його від будь-якого можливого впливу на владу та кримінальне провадження щодо олігарха через ознаки державної зради в його заявах.

Читайте також