Генерал Кривонос залишається заступником секретаря РНБО - заява

01.12.2019 | 17:45

В РНБО не бачать ніякої політики у звільненні генерала з посад голови кількох міжвідомчих комісій

Військовий генерал Сергій Кривонос залишається заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє сайт РНБО.

Виведення генерала зі складу низки міжвідомчих комісій та груп, про що було повідомлено напередодні, «пов'язане з перерозподілом функціональних обов'язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової», пояснюють в РНБО.

«Також необхідно зазначити, що Сергій Кривонос є прикомандированим до апарату РНБО України з Міністерства оборони України, і може бути повернений у розпорядження міністра оборони України у відповідності до поставлених завдань», - наголошується у повідомленні.

«Ряд суттєвих уточнень», зазначають у РНБО, зроблено «у зв'язку з інформацією, яка була поширена рядом ЗМІ» та пов'язана із заявою Сергія Кривоноса.

Напередодні у пресі з посиланням на сторінку Кривоноса у Фейсбуці було поширено інформацію критичного змісту щодо секретаря РНБО Олексія Данилова.

Йшлося про те, що «секретар РНБО, якого попередні п’ять років війни не було видно і чути ні на фронті, ні в тилу, таки проштовхнув підписання указу. І взагалі – перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами».

Спростувань вказаної заяви від Сергія Кривоноса на цей час немає.

29 листопада президент України Володимир Зеленський своїм указом вивів Кривоноса зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Одночасно Кривоноса було звільнено від виконання обов’язків голови Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБО президентом України Петром Порошенком 12 березня 2019 року.

Читайте також