Армія України отримала нову партію бронетехніки

20.09.2015 | 11:12
mil.gov.ua

Процес передачі проінспектували  міністр оборони України Степан Полторак та представник «Укроборонпрому»

Збройні сили України отримали для своїх потреб нову партію бронетехніки.

Як повідомляє пресс-служба Державного концерну «Укроборонпром», передача партії танків Т-72, відремонтованих спільно працівниками заводу та ремонтними підрозділами ЗСУ, відбулася на Львівському бронетанковому заводі (ЛБТЗ) 19 вересня 2015 року.

Процес передачі проінспектували  Міністр оборони України Степан  Полторак та заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з питань виробництва та авіабудування Юрій Пащенко. Делегацію супроводжували також представники волонтерських організацій.

Виконувач обов'язків директора Держпідприємства «Львівський бронетанковий завод» Роман Тимків ознайомив міністра та представника ДК «Укроборонпром» зі зразками військової техніки, які зараз виробляє ЛБТЗ, та показав техніку, що проходить ремонт на підприємстві згідно з договорами з Міністерством оборони. Степан Полторак високо оцінив якість як виробництва, так і ремонту.

Передачі бойових машин передувало попереднє випробування екіпажами, що будуть їх надалі експлуатувати. Ця ініціатива спрямована на підвищення ефективності експлуатації техніки у військах.

«Навіть чайник або праска при неправильному використанні ламаються. А сучасна військова техніка вимагає від екіпажів високого рівня знань, професійних навичок та великого досвіду. Практика навчань екіпажів підвищить термін життя техніки та зведе кількість поломок до мінімуму», - сказала представник волонтерської організації «Ініціатива Е+» Ганна Вощинкіна.

Високопосадовці ознайомилися також з роботою ремонтного цеху для гусеничної бронетехніки та складального цеху з виробництва броньованої тактичної бойової колісної машини «Дозор-Б».

Як зазначив Юрій Пащенко, «ЛБТЗ був ремонтним підприємством, а зараз швидкими темпами трансформується у завод з виробництва сучасної бронетехніки, зокрема колісних бронетранспортерів».

«Міністр оборони підтвердив потреби ЗСУ у бронетранспортерах «Дозор-Б», тому завданням для заводу є виконувати поставки якісно та в терміни, передбачені договорами», - сказав Роман Тимків.

Як повідомлялося, що у зв’язку із затримкою на початку 2015 року у налагодженні повноцінного серійного виробництва бронемашин «Дозор-Б» ДК «Укроборонпром» повністю змінив керівництво ЛБТЗ. Натомість на сьогоднішній день міністр оборони Полторак констатував, що взяті на себе ЛБТЗ зобов’язання в рамках державного оборонного замовлення повністю виконуються.

 

Читайте також