Серед обміняних є злочинці, які катували ув'язнених - звільнений журналіст Асєєв

15.01.2020 | 19:54

Фактично журналіст указав те ж саме, про що напередодні заявила розвідниця Гончарова

Звільнений з полону український журналіст Станіслав Асєєв, як і розвідниця Тетяна Гончарова, стверджує, що серед обміняних є злочинці, які катували ув'язнених в «Ізоляції».

Про це пише видання Texty.org, посилаючись на заяву Асєєва.

«Є багато питань щодо людей, які повернулися на цю територію при тому, що вони взагалі напряму брали участь в тих злочинах, які відбувалися в «Ізоляції», - сказав Асєєв.

«Ось як вони повертаються сюди, - додав він, - і як вони ходять на свободі упродовж уже двох років деякі, а деякі повернулися у грудні 2017-го, – це також дуже велике питання. Поки що ми намагаємося його публічно не порушувати і хочемо вирішити через відповідні органи, почути їхні коментарі».

Раніше обміняна розвідниця казала те саме:

«Кілька людей з тих, що повернулися в Україну, допомагали на «Ізоляції» бити ув’язнених».

«Тому ми зараз намагаємося почути бодай якісь притомні коментарі з боку СБУ чи прокуратури, що взагалі з ними планують робити. А якщо все це будуть намагатися якось «вирішити», ми, звісно, будемо публічно порушувати це питання. І тоді, напевне, вже СБУ доведеться щось притомне відповідати стосовно цих осіб», - сказав Асєєв.

Як повідомляла ARMIYA’UA, 29 грудня 2019 р. відбувся черговий обмін полоненими та утримуваними особами між Україною і так званими республіками ДНР та ЛНР, утвореними на окупованих Росією територіях українського Донбасу.

З полону окупантів повернулися 76 українців: 12 військових та 64 цивільних.

З України до ОРДЛО переміщено 127 осіб.

Українська влада передала, зокрема, колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у розстрілах на вулиці Інститутській у Києві 2014 року; засуджених на довічне «харківських» терористів; учасників кривавого нападу на приміщення МВС України у Маріуполі 2014 року.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів