Росія продовжує перекидати на Донбас підготовлених снайперів

30.01.2020 | 13:09

Снайпери видають себе за мирних мешканців та роз’їжджають на цивільних авто. Їхня мета – завдавати прихованих втрат ЗСУ і не допускати стабілізації обстановки

Російьке командування перекидає на територію окупованого Донбасу нові снайперські пари.

Про це на брифінгу в Києві повідомив представник Міноборони Максим Праута.

«Командування російсько-окупаційних військ продовжує активно застосовувати снайперів на передових позиціях з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Таким чином противник намагається деморалізувати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил, завдати втрат і спровокувати вогонь у відповідь», - поінформував Праута, посилаючись на дані розвідки.

За його словами, Росія залучає додаткові снайперські пари, які не належать до штатних підрозділів 1, 2 АК та прибувають на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

За даними Міноборони, підготовка снайперів здійснюється у навчальних центрах Південного військового округу Росії. Сформовані з них групи видають себе за мирних жителів та переміщуються вздовж лінії розмежування на цивільних авто.

У такий спосіб противник намагається продовжувати приховано завдавати втрат особовому складу підрозділів ЗСУ та не допустити стабілізації обстановки на лінії розмежування.

За інформацією на 12.30, внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів одного захисника України поранено.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів