Крути демонструють тяглість нашої державності - Дробович

30.01.2020 | 19:23

Керівник Інституту національної пам’яті вклонився матерям та рідним загиблих героїв сучасної російсько-української війни

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович вказав на важливість проведення таких заходів, як вшанування Героїв Крут.

Свої міркування він висловив, промовляючи біля меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» на Чернігівщині 29 січня, у 102-гу річницю бою під Крутами, повідомляє сайт Інституту.

«Дуже важливо для національної пам’яті, що з року в рік на історичному місці бою під Крутами відбуваються пам’ятні заходи. По-перше, це правильно з точки зору людяності, коли ми збираємося, щоб пом’янути тих, хто віддав своє життя за українську незалежність. Також це дуже символічна історія, яка наочно показує тяглість нашої державності», - сказав Дробович.

Також він наголосив, що «Крути в регіональному вимірі засвідчують нашу соборність. Адже як ті, хто 102 роки тому стали тут на захист України, так і ті, хто сьогодні вшановує їхню пам’ять, походять з дуже різних куточків України».

 

 

«Я дуже тішуся, що стільки людей приїхало з різних областей України, щоб взяти участь у пам’ятних заходах, – ліцеїсти, військові, представники Служби безпеки та органів державної влади, політики, громадські активісти. Окрема велика повага присутнім на заходах матерям та рідним загиблих героїв сучасної російсько-української війни, які нагадують нам і про матерів, що втратили своїх синів тут, під Крутами, 102 роки тому», - сказав Дробович.

 

 

Вшанувати пам’ять захисників української державності на історичному місці події приїхали представники багатьох областей України. Серед них кадрові військові, а також ліцеїсти Чернігівського, Київського та Львівського військових ліцеїв.

Як повідомляла ARMIYA’UA, 29 січня в Україні традиційно пройшли урочисті заходи вшанування Героїв Крут.

Фото Костянтина Поліщука

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати