У Харкові розпочала діяльність нова патрульна поліція (фото)

26.09.2015 | 13:09
Нові поліцейські патрульні складають присягу. Харків, 26 вересня 2015. Фото Андрія Кравченка

Яценюк: ці молоді люди беруть на себе відповідальність змінювати країну

У Харкові розпочала свою діяльність нова патрульна поліція України.

Як передає кореспондент ARMIUA’UA, у суботу, 26 вересня 2015 року, текст присяги зачитав начальник харківської поліції Євген Мельник.

Першим слобожанських «копів» привітав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який з приводу події спеціально відвідав Харків.

Глава уряду висловив упевненість, що нова харківська поліція виправдає довіру громадянин і всього суспільства.

«На вас лежить велика відповідальність – виправдати довіру людей, і я впевнений, ви це зробите», - сказав Яценюк.

Прем’єр-міністр відмітив, що нові поліцейські патрульні Харкова – молоді люди, які беруть на себе відповідальність змінювати Україну.

«Кожен із них раніше в житті займався зовсім іншими справами – хтось бізнесом, хтось навчанням, хтось працював у правоохоронній системі чи вчителював. Але вони зробили для себе вибір, захищати кожного харків'янина і служити українському народу. І змінити країну через те, щоб змінитися самостійно».

«Вони змінили своє життя для того, щоби кожен, хто ходить вулицями Харкова, був певен, що це безпечно, щоб кожна родина і дитина була під захистом нових українських поліцейських і отримала допомогу», - наголосив Яценюк.

За його словами, на нові поліцейські потребують підтримки, і прем’єр звернувся до харків'ян з проханням допомогти їм і дати можливість себе зреалізувати.

«На їхні молоді плечі надто багато зараз впало. Навіть не кожен з них ще усвідомлює, яка велика і висока відповідальність на них. Ця відповідальність – виправдати віру і довіру, які кожен з вас має по відношенню до нового поліцейського. Певен, що ви їх підтримаєте. Певен, що нова харківська поліція виправдає довіру кожного жителя міста».

Прем’єр-міністр звернувся також до батьків нових поліцейських і подякував їм за їхніх синів і дочок:

«У вас чудові діти. Ви повинні ними пишатися. Це найкраще, що є в України – ваші діти, наша молодь – це наше майбутнє. Хочу сказати слова подяки за те, що ви виховали таких дітей, які будуть служити народу України. Вони будуть формувати і нову українську поліцію, і нові суди, і далі будуть будувати нову країну».

«Вітаю Харків з новою харківською поліцією. Я вітаю Україну з тим, що ми змінюємося. І ми обов’язково разом переможемо», - сказав Арсеній Яценюк.

В урочистій церемонії складення присяги, яка проходила на центральній площі Харкова – майдані Свободи, також взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, його перший заступник Ека Згуладзе, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, а також представник МВС, закордонні гості, керівники патрульної поліції.

Було оголошено, що вперше чергувати на вулиці Харкова нові поліцейські патрульні вийдуть в суботу увечері, 26 вересня.

На знімках: нові патрульні поліцейські складають присягу. Харків, 26 вересня 2015 року.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати