На Донбасі загинула військовий медик Клавдія Ситник

01.02.2020 | 18:04

Старший бойовий медик механізованої роти отримала смертельне поранення, коли несла ліки хворому бійцю

У суботу, 1 лютого, внаслідок обстрілів російськими військами на Донбасі загинула старший бойовий медик сержант Клавдія Ситник.

Про втрату сержанта повідомляє пресслужба 93 ОМБр «Холодний Яр».

«Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту», - йдеться у повідомленні.

У неї залишилася 12-річна донька, а також батьки та молодша сестра, яка має інвалідність.

Клавдія Ситник (дівоче прізвище – Король) народилася 25 лютого 1986 року у смт Зачепилівка на Харківщині, де постійно проживала. Закінчила Красноградський медичний коледж, стала фельдшером, проходила практику на швидкій допомозі.

У лютому 2017 року її призвали на військову службу у Харківському військкоматі, Клавдія уклала 3-річний контракт зі Збройними силами.

«Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то влоба! Справжній правдоруб. За це її і любили», - говорить про загиблу друг Анатолій з її рідного міста.

Бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв'язку з тяжкою втратою.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів