США озброюють Україну для захисту від агресії Росії - Помпео

15.02.2020 | 22:09
Photo Oleksandr Klymenko

Держсекретар США виступив із низкою важливих заяв на Мюнхенській безпековій конференції

Сполучені Штати Америки надають Україні військову допомогу задля захисту від агресивних дій з боку Росії.

Про це у суботу, 15 лютого, під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив держсекретар США Майк Помпео, - повідомляє Deutsche Welle.

«Росія захопила Крим та частини східної України та Грузії. США озброюють Україну, щоб допомогти цій сміливій країні захищатися від російської агресії», - сказав Помпео.

Держсекретар також пригадав, як під час свого візиту до Києва наприкінці січня він відвідував військовий госпіталь, де поранений український офіцер подарував йому на згадку нашивку своєї військової частини.

«І це мені нагадало про те, що заради суверенітету потрібно боротися, і боротися разом», - зауважив Помпео.

Він також розкритикував дії Росії, Ірану та Китаю.

«Деякі країни все ще прагнуть створювати імперії (...) Зараз, більше ніж через тридцять років з часу падіння (Берлінської - Ред.) стіни, країни, які не поважають суверенітет, все ще загрожують нам», - наголосив Помпео.

Він також зауважив, що Росія займається дезінформацією, «намагаючись нацькувати наших громадян одне на одного».

Помпео також повідомив, що Вашингтон надасть до одного мільярда доларів для активізації роботи енергетичних проєктів у Східній Європі в рамках зусиль для зниження залежності від російського природного газу.

«Наша мета – збільшити інвестиції приватного сектору в їхній енергетичний сектор», - наголосив він, додавши, що кошти будуть надані в рамках ініціативи «Три моря».

Помпео також заперечив критику дій США, яка пролунала у Мюнхені з боку президента Німеччини Штайнмаєра. Напередодні той наголосив, що Вашингтон за адміністрації президента Дональда Трампа відкинув «навіть ідею міжнародної спільноти».

«Ці заяви не відображають реальність. Я радий повідомити, що загибель трансатлантичного альянсу сильно перебільшена. Захід перемагає і ми перемагаємо разом», - сказав Помпео.

Фото Олександра Клименка

Читайте також