В Україні випробували нові артснаряди

16.02.2020 | 21:15
Photo Andrew Kravchenko

Триває підготовка до серійного виробництва нового пострілу

В Україні випробували нові артилерійські снаряди.

Про це інформує компанія «Українська бронетехніка».

Випробування нової продукції – пострілу для самохідної артустановки 2С3 «Акація» – дочірнього підприємства компанії «Українська бронетехніка» «Рубін-2017» пройшли в лютому на полігоні у Павлограді.

Новий осколково-фугасний снаряд калібру 152 мм розроблений за власні кошти підприємства. Він також може використовуватися для стрільби із гармат Д-20, МЛ-20, 2А65 і 2С19.

Боєприпас призначений для знищення артилерії, мінометів та інших вогневих засобів супротивника, живої сили, об’єктів тилу та органів управління військами, а також польових і довготривалих оборонних споруд.

Особливістю є те, що гільза пострілу підлягає ремонту та повторному використанню до 6 разів. Основною відмінністю нового снаряду є малочутлива вибухова речовина БАС, що пройшла весь цикл випробувань.

Використання нової вибухівки значно знижує ризики групового підриву снарядів у нештатних ситуаціях, що можуть виникнути на арсеналах та артилерійських позиціях.

Сьогодні КБ «Рубіна-2017» розробляє нову, більш економічну у виробництві, гільзу до вказаних гармат та новітній снаряд підвищеної дальності із покращеними аеродинамічними характеристиками.

Паралельно з випробуваннями триває підготовка виробничих потужностей компанії «Рубін-2017» до серійного виробництва нового пострілу.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також