Група «Слуг народу» вимагає від секретаря РНБО Данилова звільнити Сивоху

16.03.2020 | 17:21

Нардепи вважають, що публічна діяльність радника секретаря РНБО шкодить національним інтересам України

Група народних депутатів від «Слуги народу» просить секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данилова звільнити його позаштатного радника Сергія Сивоху.

Про це повідомив нардеп від «Слуги народу» Єгор Чернєв.

«Публічна діяльність Вашого позаштатного радника Сивохи Сергія Анатолійовича викликає занепокоєння у суспільстві, створює публічну напругу, дискредитує президента та шкодить національним інтересам України та її національній безпеці», - йдеться у зверненні «Слуг народу» до секретаря РНБО.

Народні обранці просять Данилова звільнити Сивоху.

На середину понеділка, 16 березня, звернення підписали близько 20 парламентарів.

Як відомо, 12 березня Сивохо представив «Національну платформу примирення та єдності» на Донбасі, після чого ветерани полку «Азов» виштовхали його з цієї презентації.

Фронтовиків обурило те, що Сивохо називає війну на Донбасі внутрішнім конфліктом в Україні, а на презентації не дав чіткої відповіді, хто є агресором.

Згодом він написав, що нападникам на нього не потрібен мир.

Данилов засудив дії активістів, які зірвали презентацію Сивохи, але вказав, що той не уповноважений офіційно представляти позицію РНБО.

12 березня правоохоронці затримали 15 активістів та інкримінують їм хуліганство (ч. 2 ст. 296 ККУ.

У зв'язку з подією ветерана АТО Сашка Волкова відправили під цілодобовий домашній арешт, керівника Київського осередку Нацкорпусу Сергія Тамаріна та ветерана полку «Азов» Юрія Каплю суд відпустив під особисте зобов’язання кожного.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів