Яценюк вимагає максимально прискорити реєстрацію бізнесу в Україні

07.10.2015 | 13:43
Фото Андрія Кравченка

Це можна зробити за один день, вважає прем’єр-міністр

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк поставив вигогу забезпечити максимально швидку реєстрацію підприємницької діяльності в Україні.

Промовляючи в середу, 7 жовтня, на засіданні уряду, прем’єр-міністр заявив, що бізнес в Україні можна буде зареєструвати за одну добу.

При цьому він повідомив, що для запровадження цього нововведення уже підписано відповідний спільний наказ між Міністерством юстиції, Пенсійним фондом та Державною службою статистики.

Водночас прем’єр дав доручення невідкладно підписати наказ між Мінюстом і Міністерством фінансів щодо запровадження такої ж системи реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, яку Міністерство юстиції запровадило з Мінсоцполітики і з Державною службою статистики -  Міністерством економіки.

«Державна фіскальна служба поки що пасе задніх у цьому питанні, адже до десяти днів треба було ногами протоптувати коридори ДФС, щоб зареєструвати бізнес», - висловов незадоволення Яценюк.

При цьому він зауважив, що Мінюст України йде попереду у проведенні реформ із дерегуляції, переходу на електронні послуги.

«Зараз такий великий наплив користувачів, які хочуть отримати інформацію з реєстрів, що нам треба ще декілька днів, щоби технічно налаштувати систему», - сказав прем’єр-міністр.

Яценюк висловив задоволення тим, що зроблено за останні 18 місяців Мінюстом у справі дерегуляції, відкриття всіх баз даних і спрощення для підприємців та громадян отримання довідок, дозволів, будь-якої інформації всіх видів державного реєстру. «Це заслуговує на повагу», - констатував глава уряду.

Яценюк також зазначив, що Міністерство юстиції сьогодні пішло далі – буде вирішено питання щодо реєстрації підприємців. Прем’єр нагадав, що сьогодні в Мінюсті реєстрація підприємницької діяльності здійснюється буквально за одну добу. 

«Але, - зазначив він, - проблема залишалася в Державній службі статистики, Пенсійному фонді та Державній фіскальній службі».

Яценюк повідомив, що Міністерство юстиції вже підписало спільний наказ із Пенсійним фондом і з Державною службою статистики щодо того, що «реєстрація підприємців в цих органах тепер буде так само здійснюватися за один день».

«Нарешті ми дійдемо до того, що за один день можна провести реєстрацію підприємств у всіх органах державної влади», - сказав Яценюк.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також