В Україні плануються військові начання за участю збройних сил держав - членів НАТО

09.11.2015 | 13:53
Фото Андрія Кравченка

Президент подав до парламенту законопроект

У листопаді та грудні цього року в Україні плануються військові навчання «Партнерство заради миру», у яких братимуть участь до 2500 військових з країн НАТО.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у вказаних навчаннях.

Згідно із законопроектом (№3428), планується допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил у листопаді-грудні 2015 року на строк до 61 доби підрозділи збройних сил США, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми «Партнерство заради миру».

Законопроектом передбачається допуск до 1,5 тис. військовослужбовців Збройних сил США з озброєнням та військовою технікою та до 1 тисячі військовослужбовців від збройних сил держав - членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Як зазначається у пояснювальній записці, «проект закону розроблено з метою врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил».

Багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил відбудеться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (село Старичі, Яворівського району, Львівської області). Від Збройних сил України в навчанні візьмуть участь до 2,8 тис. військовослужбовців з озброєнням та військовою технікою.

Як повідомлялося, цього року на Яворівському полігоні вже проходили міжнародні військові навчання.

На знімку: військові навчання на Яворівському полігоні, червень 2015 р.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також