День вишиванки: як у Харкові долучилися до традиційного свята - Фоторепортаж

20.05.2021 | 21:28

Щороку, у третій четвер травня, в Україні та в усьому світі вже традиційно святкують День вишиванки

Свято не є офіційним, але вже стало всесвітнім. Його відзначають не лише в Україні – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Як це виглядало у Харкові – прикордонному та прифронтовому місті – у фоторепортажі та відео з вулиць столиці Слобожанщини.

«Сьогодні українці по всьому світу відзначають важливе і якоюсь мірою сакральне для нашого народу свято, яке набуло популярності не лише в Україні, а й в багатьох країнах світу», - написав у Facebook харківський політик Олександр Скорик.

 

 

«У цьому році, - зазначив він, - Дню вишиванки виповнюється 15 років. Сьогодні кожен, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається нею та цінує багатовікові традиції, на знак єдності зможе доєднатися до акцій, присвячених цьому чудовому святу, й прикрасити власне місто чи селище національними візерунками та орнаментами на своєму одязі!».

 

 

«Я переконаний, що вишиванкова хода пройде не лише в Харкові, і навіть не лише в Україні. Попри те, що День вишиванки поки що не є офіційним святом, воно досягло всесвітніх масштабів, і я вірю, що зовсім скоро цей день доповнить перелік пам'ятних дат України та відзначення на державному рівні», - написав Скорик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото із соціальних мереж

Читайте також