США залишили авіаносець у Середземному морі через російські війська біля України

29.12.2021 | 11:09
Photo Andrew Kravchenko

Представник Пентагону: це необхідно для того, аби заспокоїти союзників та партнерів США в регіоні.

Ударна авіаносна група кораблів Військово-морських сил США залишиться у Середземному морі через збільшення російських військ на кордоні з Україною.

Як повідомляє ARMIYA’UA з посиланням на Associated Press, відповідний наказ видав міністр оборони Сполучених Штатів.

«Міністр оборони Ллойд Остін наказав авіаносній ударній групі ВМС США залишитися в районі Середземного моря, а не рухатися на Близький Схід, через занепокоєння щодо нагромадження тисяч російських військ біля кордону з Україною», - передає AP слова представника оборонного відомства.

Зміна у розкладі USS Harry S. Truman та п'яти американських військових кораблів, які його супроводжують, відображає необхідність постійної присутності в Європі. Це необхідно для того, щоб заспокоїти союзників та партнерів США в регіоні, пояснив посадовець.

США та західні союзники спостерігали, як нарощування російських військ біля кордону зросло до приблизно 100 000 осіб, і це підігріває побоювання, що Москва готується до вторгнення в Україну.

 

 

«Гаррі Трумен» покинув свій порт приписки Норфолк, штат Вірджинія, 1 грудня і увійшов у Середземне море 14 грудня. Планувалося, що він продовжить рух у районі Перської затоки.

Як відомо, США та союзники з НАТО заявили про готовність реагувати на посилення військової присутності Росії біля кордону з Україною. Причому, у разі нової агресії з боку РФ Захід погрожує Кремлю «небаченими санкціями», а також збільшенням оборонної потуги НАТО та наданням більшої військової допомоги Україні.

На знімку (вгорі): літак-винищувач з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен» (Harry S. Truman) здійснює демонстраційний політ для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також