У Києві пройшов показ нової вітчизняної бронетехніки

07.12.2015 | 08:19

«Сьогодні ми бачимо серійні зразки техніки, яка вироблена згідно з вимогами Збройних сил України» - Романов

У Києві 5-6 грудня 2015 року відбулася демонстрація української бронетехніки.

Новітні зразки бронетранспортерів «Дозор-Б», БТР-3 та БТР-4, розроблені вітчизняними військовими конструкторами, були виставлені для показу на Михайлівській площі.

Військову техніку представив Державний концерн «Укроборонпром», за словами керівників Концерну, невдовзі її відправлять на фронт.

У своїх виступах керівники підприємств-виробників Києва, Львова та Харкова розповіли про бойові і технічні характеристики бронетранспортерів.

За їхніми словами, бронетранспортери захищають екіпажі від стрілецької зброї та бронебійних куль ворога. Натомість вражають легкоброньовану техніку противника та його живу силу. Зокрема, новітні «Дозор-Б» розробки Харківського КБ ім. Морозова обладнані баштово-кулеметною установкою, тепловізором та супутниковою навігацією.

«У квітні місяці ми представили зразок «Дозору», який роками лежав на папері. У травні Збройні сили України надали нам технічні вимоги, якою вони бачать цю машину. І вже в серпні, 22 серпня, ця техніка, наші знамениті «Дозори» були передані ЗСУ на випробування. Сьогодні ми бачимо серійні зразки техніки, яка вироблена згідно з вимогами Збройних сил України», - сказав на урочистій церемонії показу генеральний директор ДК «Укроборонпрому»  Роман Романов.

Представник Львівського бронетанкового заводу повідомив, що на сьогодні підприємство вже виготувало першу партію серійних БТРів «Дозор-Б».

Крім бронетранспортнерів, на виставці була продемонстрована реактивна систему залпового вогню «Верба», яка розроблена Харківським КБ ім. Морозова.

Читайте також