Україна готова судитися з Росією з приводу «боргу Януковича» – Яценюк

09.12.2015 | 18:23
Фото Андрія Кравченка

«Всі адекватні міжнародні кредитори прийняли пропозицію України, і Росія не отримає інших умов реструктуризації, ніж отримали інші»

Україна готова судитися з Росією з приводу боргу у 3 мільярди доларів, які були взяті колишнім президентом Віктором Януковичем.

Про це під час засідання Кабінету міністрів у середу, 9 грудня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, пизиція України залишається незмінною з того часу, як було запропоновано всім кредиторам провести відповідну реструктуризацію.

«Всі адекватні міжнародні кредитори прийняли пропозицію України, - сказав прем’єр-міністр і ще раз заявив, що «Росія не отримає інших умов реструктуризації, ніж отримали інші кредитори»

«Якщо Росія готова прийняти умови реструктуризації – будь-ласка. Якщо Росія подає в суд на Україну, ми готові судитися з Росією, ми в повному озброєнні», - сказав Яценюк.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін напередодні заявив, що Росія подасть на Україну до суду у зв'язку з невиплатою боргу в 3 млрд дол.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що Україна не буде виплачувати Росії 3 млрд дол., виданих екс-президентові Віктору Януковичу, позаяк РФ не приєдналася до запропонованої програми реструктуризації боргу.

Питання реструктуризації бондів Україна пропонувала Росії вирішити до 29 жовтня 2015 року. Після цієї дати обмін облігацій на нові став неможливим, і Україна висловила готовність вирішувати питання в судовому порядку.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також