12 грудня відбудеться боксерський бій Усик - Родрігес

12.12.2015 | 09:23
Фото Ольги Іващенко

Суперник українця виявився на 3 кг важчим і втратив право на поєдинок за чемпіонський пояс

У суботу, 12 грудня 2015 року, в Києві український боксер-важковаговик Олександр Усик проведе бій з кубинцем Педро Родрігесом, у якому захищатиме титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO .

Суперник Усика за свою професійну кар'єру провів 23 бої, з яких один програв, у 21-му виграних поєдинках завершував бій достроково. Проте, як пишуть деякі спортивні видання, більшість суперників кубинця були значно слабкішими.

Напередодні на зважуванні терези зафіксували вагу кубинця – 94 кг. Він виявився на 3,3 кг важчим від Усика і перевищив норму важкої категорії.

Організатори заявили, що Родрігесу буде надано 2 години на скидання 3 зайвих кілограмів і в разі невиконання умови Родрігес не зможе боротися за титул чемпіона та втратить частину гонорару через штрафні санкції.

Усик, пише преса, не відмовився від бою через перевагу суперника. Бій відбудеться у призначений час в Київському палаці спорту (22.40), його транслюватиме телеканал Інтер.

Довідка. Олександр Усик (нар. 17 січня 1987) – український професіональний боксер. Інтерконтинентальний чемпіон у першій важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу (2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України. Заслужений майстер спорту України.

Усик завоював усі можливі титули любительського боксу і у жовтні 2012 року офіційно заявив про завершення аматорської кар'єри та перехід у напівпрофесіональну лігу WSB, міжнародну боксерську асоціацію під егідою AIBA. Протягом сезону 2012–2013 рр. виступав за команду «Українські отамани».

Фото Ольги Іващенко

Читайте також