Міністерство оборони замовило першу партію нових бронетранспортерів «Дозор-Б»

15.12.2015 | 16:27

Машина отримала рекомендацію взяти на озброєння

Український бронетранспортер «Дозор-Б» почне серійно надходити до Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба Державного концерну «Укроборонпром», перший контракт про поставки «Дозорів» до українського війська уклали Держпідприємство «Львівський бронетанковий завод» та Міністерство оборони України.

В рамках виконання угоди, підписаної представниками ЗСУ, розробника та інших відомств, «Дозор-Б» успішно пройшов державні випробування та отримав рекомендацію від державної комісії «прийняти на озброєння».

«Прості інженери та працівники «Укроборонпрому» здійснили справжній подвиг, адже проект «Дозор-Б» в січні 2015 року існував лише на папері. Не всі були готові до наших швидких темпів, незважаючи на вимоги воєнного часу. Але якість техніки та відгуки фахівців виявилися сильнішими за бюрократичні перепони. Колектив «Укроборонпрому» дуже задоволений, що вояки отримують технологічні «Дозори» для виконання своїх бойових завдань, адже саме цих машин так бракувало армійцям», – прокоментував підписання контракту заступник генерального директора з виробництва та авіабудування «Укроборонпрому»  Юрій Пащенко.

«Бронеавтомобіль «Дозор-Б» – результат плідної праці багатьох підприємств Концерну, але центром серійного виробництва став «Львівський бронетанковий завод», - йдеться у повідомленні.

В січні 2015 року спеціалісти «ЛБТЗ»  презентували перший зразок нового бронетранспортера.

У квітні – експериментальний зразок нової бронетехніки передали військовим.

В травні отримали уточнене технічне завдання від МОУ з урахуванням досвіду ведення бойових дій на Сході країни.

1 липня ЛБТЗ виконав поставлені технічні завдання і представив дослідний зразок бронетранспортера  «Дозор-Б» на технічно-матеріальне приймання військовому представництву.

17 серпня «Дозор-Б» розпочав державні випробування.

4 грудня державна комісія дійшла висновку: рекомендувати Міністерству оборони прийняти «Дозор-Б» на озброєння ЗСУ.

5 грудня 2015 в Києві (на Михайлівський площі) була продемонстрована перша серійна партія цих машин, виготовлена власними коштами Львівського бронетанкового заводу.

«Відтак ми є свідками того, як вітчизняна промисловість за півроку освоїла виробництво нового типу бронетехніки та вже готова системно постачати «Дозор-Б» до Збройних сил України», – зазначив Пащенко.

Читайте також